Een Porchetta, ook bekend als een opgerolde buikspek, is een gemakkelijk te maken stuk vlees met een moeilijk te verkrijgen korst. Porchetta duurt ongeveer 4 uur om te maken, maar is niet erg intensief omdat het vooral wachten is. Het is ook makkelijk te combineren met andere gerechten zoals sperziebonen of wortel en aardappel. Als je voor het eerst varkensvlees kookt is dit een perfect voorgerecht!
Om meer te leren over de afkomst van een varken en over de 'cuts-of-pork' ga dan naar deze pagina.
Ingedienten
- Buikspek (300 gram per persoon)
- Zeezout
- Rosemarijn
- Peterselie
- Knoflookpoeder
- Zwarte peper
Producten
- Een smoker
- Houtskool
- Vuurstarter (optioneel)
- Aanmaak blokjes of wokkels
- Slagerstouw
- Hitteschild
- Vlees thermometer
- Hout snipper doos / rook doos
- Hout snippers (Appel of andere fruit)